Eiti į puslapį

Jaunikliai

Dažniausiai lizduose b?na 2 – 3 jaunikliai, re?iau  1 arba 4. Anks?iausiai išsirit? jaunikliai užregistruoti geguž?s 3 d., v?­liausiai — birželio 3 d.

Jaunikliai išsirita apaug? trumpais baltais it sniegas p?kais. Po savait?s pasirodo antrasis p?kinis apdaras. Pirm?sias dvi savaites jaunikliai dar negali atsistoti, tod?l g?žtoje t? laik? guli. Trij? savai?i? amžiaus jau bando atsistoti, pradeda augti plunksnos. Ta?iau ant koj? stov?ti pradeda tik 35 – 40 dien? amžiaus. Maždaug 50 dien? amžiaus jaunikliai jau pilnai apsiplunksnav? ir savo svoriu jau lenkia t?vus. Ta?iau tuo metu t?vai pradeda jauniklius maitinti ne taip intensyviai, ir jaunikliai „suliekn?ja“. Lizduose išb?na 62 – 67 d., skraidyti pradeda maždaug 65 dien? amžiaus. Anks?iausiai jauni gandrai lizd? paliko liepos 9 d., v?liau­siai – rugpj??io 6 d.

Kol jaunikliai maži, vienas iš maitintoj? nuolat b?na lizde ar sergsti ?sitais?s ant šakos kur nors netoliese. Jaunikliams abu t?vai maist? neša g?­žyje ir atryja tiesiog ? jaunikli? gerkles. E. Drobelio steb?jimais, karštomis dienomis juodieji gandrai gali ir vien pagirdyti jauniklius atrydami bal? vanden? be maisto. ?gtel?j? gandriukai maitintojus pasitinka labai agresyviai, tod?l maist? atneš?s paukštis vengia ilgiau užsib?ti ir kuo grei?iau atrij?s maist? skrenda šalin.